3 concrete acties voor diversiteitsprofessionals om aan zelfzorg te doen

Zelfzorg is voor iedereen belangrijk, maar voor diversiteitsprofessionals heeft dit begrip een zekere emotionele lading. Deze professionals zijn constant bezig met het aanpakken van ongelijkheid en uitsluiting op de werkvloer en het ondersteunen van diverse gemeenschappen in de samenleving. NewBees INC. geeft 3 concrete manieren waarop diversiteitsprofessionals aan selfcare kunnen doen om hun werk te kunnen voortzetten zonder uit te doven.

1. Ken en stel je grenzen (en hou je eraan)

Om je werk als diversiteitsprofessional vol te kunnen houden, moet je je eigen emotionele, fysieke en mentale grenzen herkennen en respecteren. Werk aan het identificeren van triggers die je kunnen belasten en leer wanneer je een stap terug moet doen om jezelf te beschermen tegen overbelasting. Je kan grenzen aangeven door bijvoorbeeld je meldingen uit te zetten op je smartphone, als mensen je echt nodig hebben weten ze jou wel te vinden. Of las tijdig pauzes in wanneer je focus ver te zoeken is, en doe dan iets wat je graag doet en weinig brain space van je vraagt. Durf wat vaker ‘nee’ te zeggen tegen extra verantwoordelijkheden die je energie vreten.

2. Zoek steun en vraag tijdig om hulp

Als aanjager van diversiteit en inclusie wordt er vaak van jou verwacht om ‘de oplossing’ te brengen voor vraagstukken. Maar ook jij moet op mensen kunnen terugvallen om stressvolle situaties te verwerken of mensen die dienen als klankbord. Bouw dus een ondersteunend netwerk van collega’s, vrienden of mentoren die begrijpen hoe het voelt om dagelijks met (gedrags)verandering in organisaties bezig te zijn.

Het is zeker oké om professionele hulp in te schakelen. Therapie kan een waardevolle bron zijn om stress en emoties te verwerken bij een ‘neutrale’ partij.

3. Vier successen en reflecteer op wat je ervaart

Het is belangrijk om bij te houden – je kan het opschrijven in een notitieboekje –  wat je op de werkvloer ziet en ervaart om hier (later) over te reflecteren. Sta stil bij je prestaties en vier de successen, hoe klein ook. Diversiteit- en inclusie is met name een werk van lange adem waar je impact misschien pas veel later zichtbaar is, dus reden te meer om te vieren wat je al hebt bereikt. 

Maar trek ook lessen uit uitdagingen en tegenslagen: hoe kan je een situatie de volgende keer aanpakken? Hoe kan je je anders opstellen om jezelf veilig te stellen?

Zoek je praktische en toegankelijke oplossingen om jouw organisatie diverser en inclusiever te maken? Neem contact met ons op om te kijken hoe NewBees INC. kan bijdragen aan jouw inclusieve werkvloer!

Scroll naar boven