3 must-read boeken om deze zomer meer te leren over diversiteit en inclusie

Ben je van plan om deze zomer lekker te lezen? En wil je je kennis over diversiteit en inclusie aanvullen? Het team van NewBees INC. heeft drie topboeken voor je geselecteerd die je niet mag missen als je je wilt verdiepen in dit thema.

Luister je liever een podcast? Bekijk hier dan zeker onze blog met luistertips!

1. De Inclusiemarathon – Zoë Papaikonomou & Kauthar Bouchallikht

Volgens de auteurs is werken aan diversiteit en inclusie geen sprint waarbij je snel taken afvinkt, maar moet je het vergelijken met een marathon.Oftewel, het vergt tijd en een lange adem. . Uit interviews met 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers delen zij verhalen, ervaringen en inzichten over diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid op de werkvloer. De inclusiemarathon is een waardevolle gids voor iedereen die bezig is met of geïnteresseerd is in diversiteit en inclusie, zowel op als naast de werkvloer. Dit boek bevat geen toverformule, maar wel verschillende perspectieven die je kunnen helpen als manager, werknemer, diversiteitsprofessional of gewoon als mens.

Het boek neemt de lezer mee door de begrippen ‘diversiteit’, ‘inclusie’ en ‘gelijkwaardigheid’ om dan in te zoomen op hoe maatschappelijke ontwikkelingen invloed hebben op organisatiecultuur en het diversiteitsveld, en ook omgekeerd. In verdere hoofdstukken brengen praktische voorbeelden en persoonlijke verhalen meer inzicht over hoe je begint en hoe je ook volhoudt met diversiteit en inclusie.

2. Je mag ook niets meer zeggen – Mounir Samuel

In ‘Je mag ook niets meer zeggen’ verkent Mounir Samuel de complexe discussie over vrijheid van meningsuiting. De maatschappij verandert sneller dan ooit en dat heeft een impact op hoe we met elkaar communiceren. Vanuit een historische context onderzoekt Samuel waarom we bepaalde woorden wel of niet gebruiken, waar ze vandaan komen en de pijnlijke betekenissen die ze kunnen dragen.

Dit boek is een eye-opener die de lezer uitdaagt om na te denken over eigen standpunten en de rol van taal in uitsluiting en inclusie. Mounir bespreekt thema’s zoals racisme, seksisme, homohaat en moslimhaat met een scherp analytisch oog én veel empathie. Door zijn diepgaande analyse en persoonlijke benadering biedt hij inzichten in hoe we constructieve dialogen kunnen voeren in een tijdperk van polarisatie, cancel culture en groeiende weerstand.

3. Als alle breinen werken – Saskia Schepers

‘Als alle breinen werken’ brengt neurodiversiteit onder de aandacht. Saskia Schepers legt uit dat een inclusieve samenleving ruimte moet bieden aan mensen met verschillende cognitieve en neurologische achtergronden; verschillende breinen dus. Zelf ervaringsdeskundige, beschrijft ze zowel de uitdagingen als de kansen van leven met een neurodivers brein.

De auteur deelt verhalen uit haar eigen leven en die van anderen, gecombineerd met inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Ze laat zien hoe we de kracht van neurodiversiteit kunnen benutten in onze samenleving en op de werkvloer. Naast persoonlijke verhalen en theorieën staan er in dit boek ook praktische tips voor werkgevers en onderwijsinstellingen om een neurodiverse omgeving te creëren waar alle breinen zich gehoord en gezien voelen.

Bonus: De getemde man – Babah Tarawally

En je krijgt van ons nog een bonusboekentips: ‘De getemde man’ van Babah Tarawally. Babah onderzoekt in zijn boek de verwachtingen en druk die mannen voelen om aan traditionele machtsnormen te voldoen. Hij beschrijft hoe deze normen schadelijk kunnen zijn voor zowel mannen als vrouwen en biedt een perspectief op ‘mannelijkheid’ dat vaak over het hoofd wordt gezien.

‘De getemde man’ is een krachtig pleidooi voor het herbekijken van mannelijkheid. Het zet aan tot nadenken en lokt het gesprek uit over genderrollen in onze samenleving.

Wist je dat Babah Tarawally ook facilitator is bij NewBees INC.? Babah is een van de trainers van onze Deep Dive workshop. Wil je meer weten over de Deep Dive en wat het precies inhoudt? Lees er meer over op onze website!

Heb je vragen over diversiteit en inclusie binnen jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op!

Scroll naar boven