3 podcasts over diversiteit en inclusie die je zeker moet luisteren tijdens je zomervakantie

Terwijl je ontspant op het strand of reist naar je vakantiebestemming, kan je luisteren naar podcasts die je verhalen en inzichten geven over diversiteit en inclusie. Het team van NewBees INC. heeft drie podcasttoppers voor je geselecteerd!

Lees je liever een boek? Bekijk dan zeker onze blog met leestips!

1. Bonte Was Podcast – One’sy Muller & Zoë Papaikonomou

In de Bonte Was Podcast nemen One’sy Muller en Zoë Papaikonomou je mee in een constructieve en humoristische reis door de hardnekkige vlekken van de media. Deze podcast is perfect voor iedereen die kritisch wil nadenken over representatie, vooroordelen en discriminatie in de media. De hosts gaan in gesprek met gasten of met elkaar over missers, maar zeker ook opstekers in medialand.

Luister hier naar Bonte Was Podcast.

2. Dipsaus – Anousha Nzume, Ebissé Wakjira en Mariam El Maslouhi

Dipsaus is dé podcast voor en door vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Deze podcast werpt een fris en noodzakelijk perspectief op actuele onderwerpen. De hosts bespreken alles van cultuur en politiek tot persoonlijke verhalen en ervaringen. Het is een platform waar vaak over het hoofd geziene stemmen aan bod komen. 

Luister hier naar Dipsaus.

3. Inclusie Revolutie – Bouchra Talidi

Bouchra Talidi nodigt je uit voor een beweging richting een écht inclusief Nederland. De Inclusie Revolutie gaat dieper in op de noodzakelijke veranderingen en uitdagingen om een blijvende zichtbare verandering teweeg te brengen. Bouchra gaat in gesprek met aanjagers van de Inclusie Revolutie. Zij maken Nederland inclusiever door buiten het systeem te werken als tegenreactie op uitsluiting en discriminatie. Deze podcast is een oproep tot actie en biedt praktische inzichten en strategieën voor meer inclusie en diversiteit.

Doe mee met de Inclusie Revolutie en luister hier de podcast.

Bonus: DAMN, HONEY – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Bonus: DAMN, HONEY

DAMN, HONEY is de podcast over alles waar je als vrouw* van deze tijd mee moet dealen. De hosts, Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, behandelen verschillende topics zoals feminisme, zelfliefde, carrière, relaties, seksualiteit, maatschappelijke normen, en persoonlijke ontwikkeling. Ze nodigen regelmatig gasten uit voor diepgaande gesprekken over onderwerpen die vrouwen in deze samenleving aangaan.

Luister hier naar DAMN, HONEY.

Heb je vragen over diversiteit en inclusie binnen jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op!

Scroll naar boven