3 tips voor werkgevers: waar vind je werknemers met andere achtergronden?

Op de arbeidsmarkt is diversiteit niet alleen een sociale taak, maar ook een strategische noodzaak. Werkgevers die actief streven naar een divers personeelsbestand, genieten van een diversiteit aan perspectieven en vaardigheden, wat kan leiden tot meer innovatie, betere bedrijfsresultaten en tevreden werknemers. Maar hoe kan je een diversiteit aan kandidaten aantrekken en hoe vind je kandidaten met andere achtergronden?

1. Werk samen met gespecialiseerde uitzend- en recruitmentbureaus

Een van de beste manieren om divers talent te vinden, is via uitzend- en recruitmentbureaus die zich richten op diversiteit en inclusie. Neem bijvoorbeeld Colourful People, een wervingsbureau dat zich richt op executive search en recruitment van directeuren en managers. Deze bureaus hebben de expertise en netwerken om je in contact te brengen met gekwalificeerde kandidaten die je anders misschien over het hoofd zou zien. Ze hebben vaak een breder bereik binnen specifieke doelgroepen en toegang tot kandidaten met uiteenlopende achtergronden. Door met zulke bureaus samen te werken, vergroot je je kansen om divers talent aan te trekken.

2. Verken netwerken voor specifieke groepen

Naast gespecialiseerde bureaus zijn er ook netwerken en platforms die zich richten op specifieke groepen, zoals Hijabis at Work, een initiatief van Hanan Challouki. Dit platform is gericht op vrouwelijke proffesionals  die een hijab dragen en biedt een gemeenschap en middelen om hun carrièrekansen te verbeteren. Door samen te werken met dergelijke netwerken, kun je toegang krijgen tot een talentpool die anders misschien onzichtbaar zou blijven.

3. Stel een inclusieve wervingsstrategie op

Het is verleidelijk om vast te houden aan traditionele wervingsmethoden, maar soms is het nodig om buiten de gebaande paden te denken. Dit betekent niet alleen nieuwe wervingskanalen ontdekken, maar ook bewustzijn creëren binnen je organisatie over het belang van diversiteit en inclusie. Zorg ervoor dat je wervingsstrategieën en -processen inclusief zijn en dat je team getraind is in het herkennen en waarderen van diverse talenten. Door onder andere inclusieve vacatures op te stellen, trek je een diversiteit aan kandidaten aan. Wil je meteen aan de slag met het diversifiëren van je personeelsbestand? Doe dan de NewBees INC. vacaturecheck! Ontdek hoe inclusief je vacatures zijn opgesteld en ontvang concrete tips voor hoe het anders kan.

Heb je vragen over diversiteit en inclusie binnen jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op!

Scroll naar boven