5 tips om een start te maken met diversiteit en inclusie op de werkvloer tijdens de zomer

De rustige zomermaanden zijn perfect om stilgevallen projecten nieuw leven in te blazen. Het is het ideale moment om initiatieven rond diversiteit en inclusie (D&I) op te pakken. Benut de rust en maak werk deze van een inclusievere werkvloer met vier praktische tips.

1. Educate yourself en deel het met je collega’s

Gebruik de zomer om je kennis over diversiteit en inclusie bij te schaven. Duik in boeken, artikels, podcasts, gesprekken, noem maar op. Heb je iets interessants gelezen? Deel dit dan met je collega’s via een interne nieuwsbrief of organiseer een (informele) bijeenkomst. Zo creëer je een cultuur van voortdurende uitwisseling van nieuwe informatie binnen je team. Daarnaast is de zomer de perfecte tijd om je vaardigheden en kennis aan te vullen door cursussen te volgen over diversiteit en inclusie op de werkvloer.

2. Doe actief mee aan D&I-intiatieven

Sluit je aan bij een Employee Resource Group (ERG) of start er zelf één als die nog niet bestaat. Employee Resource Groups zijn groepen die binnen een bedrijf zijn opgezet voor en door werknemers. Medewerkers met dezelfde eigenschappen, ervaringen en belangen hebben een plek waar ze met andere collega’ kunnen samenkomen. Ze kunnen als klankbord dienen voor elkaar en de bedrijfscultuur in het geheel. 

ERGs zijn geweldige platforms om ervaringen te delen en initiatieven op te zetten tussen collega’s. Neem zeker ook actief deel aan of ondersteun initiatieven en evenementen binnen je bedrijf die gericht zijn op diversiteit en inclusie. 

3. Neem de tijd om collega’s te mentoren

Bied jezelf aan als mentor voor nieuwe of ondervertegenwoordigde medewerkers. In de zomer is het iets rustiger, waardoor er mogelijk meer tijd is om dieper in te gaan op hoe de organisatie werkt en wat de organisatie voor hen kan betekenen. Gebruik deze periode om waardevolle kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Wij raden uiteraard aan om dit gedurende het hele jaar te doen, maar we  weten dat de zomer meer rust en ruimte biedt voor professionele en persoonlijke ontwikkeling op je eigen tempo.

4. Doe vrijwilligerswerk voor een goed doel

Stel voor om als team vrijwilligerswerk te doen bij lokale organisaties die diversiteit en inclusie ondersteunen. Vrijwilligerswerk buiten de kantooromgeving brengt het team op een andere manier samen dan de dagelijkse taken. Het helpt collega’s om elkaar vanuit een andere invalshoek te leren kennen. Of ga zelf aan de slag als vrijwilliger bij bijvoorbeeld een vluchtelingenorganisatie om meer praktische ervaringen op te doen rond diversiteit en inclusie.

5. Organiseer informele en laagdrempelige bijeenkomsten

Zomer is het perfecte moment om informele bedrijfsactiviteiten te organiseren zoals barbecues, wandelingen of lunches in de buitenlucht. Deze gezellige bijeenkomsten bieden een geweldige kans om je collega’s op een ontspannen manier beter te leren kennen. Door samen te genieten van het mooie weer (of alleszins de frisse buitenlucht) en lekker eten, ontstaat er verbinding tussen werknemers.

Ga jij deze zomer aan de slag?

Misschien is dit ook wel  hét moment om je vacatures weer eens onder de loep te nemen ? NewBees INC. heeft een vacaturecheck ontworpen waar NewBees-experts je vacatures grondig analyseren en ook finetunen om divers talent te kunnen aanspreken.

Heb je vragen over diversiteit en inclusie binnen jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op!

Scroll naar boven