“Bescheidenheid is een ondergewaardeerde eigenschap in de Nederlandse werkcultuur”

Valerie van Lanschot, general manager bij NewBees INC., over de balans tussen besluitvaardig en bescheiden leiderschap

Valerie van Lanschot stapte aan boord bij NewBees P&I toen het bedrijf anderhalf jaar jong was. Gedreven door de missie van NewBees, raakte ze betrokken bij een dynamisch team onder leiding van oprichter Annemiek. Vandaag is ze general manager van NewBees INC., de tak van NewBees die is ontstaan uit haar projecten rond diversiteit en inclusie op Nederlandse werkvloeren. Ontdek hoe ze gegroeid is naar haar leiderschapsrol en waarom ze gelooft dat bescheiden leiderschap de sleutel is tot mensen managen zonder dat je jezelf te hard opdringt.

Hoe ben je gegroeid tot de functie van general manager binnen NewBees INC.?

Doordat ik leergierig en bescheiden over mijn eigen capaciteiten ben, heb ik veel opgepikt gedurende mijn loopbaan en tijd bij NewBees. Ik heb veel samengewerkt met Annemiek en ook met verschillende collega’s die niet in Nederland zijn opgegroeid en een andere benadering van leiderschap hebben. Mijn sociale voelsprieten en open-minded luisteren heb ik nog verder kunnen ontwikkelen binnen NewBees, omdat het zo’n diverse organisatie is. Deze vaardigheden komen van pas in mijn rol als general manager, maar ook in de workshops die ik geef vanuit NewBees INC. bij werkgevers. 

Ik was verantwoordelijk voor verschillende projecten rond diversiteit en inclusie binnen bedrijven en hieruit is NewBees INC. ontstaan met een specifiek aanbod voor organisaties. Toen werd ik general manager van NewBees INC. team en dat heeft me geleerd om vertrouwen te hebben in mijn beslissingen en om te groeien in mijn rol.

Welk advies zou je meegeven aan mensen in managementfuncties om de balans te vinden tussen besluitvaardig en toegankelijk zijn?

Mensen komen vaak in managamentfuncties terecht waarvoor ze hard hebben gewerkt en omdat ze goed zijn in hun werk. In hun nieuwe management rol komen ineens ook nieuwe leiderschapsvaardigheden om de hoek kijken, zoals het aansturen van een team. Het concept van hiërarchie is zeker niet nieuw, maar hoe je met macht omgaat en hoe je je beschikbaar stelt voor anderen, brengt wel nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Het is belangrijk om hierin je eigen leiderschapsstijl te vinden en jezelf de tijd te gunnen om te groeien.

Als leidinggevende moet je niet simpelweg het spel meespelen, maar het spel samen met anderen veranderen en vormgeven.

Het is niet realistisch om als leidinggevende altijd voor iedereen klaar te staan. Geef jezelf en je team de tijd om samen te groeien en te ontwikkelen voor jullie wat werkt. Als leidinggevende of manager moet je beslissingen nemen en duidelijkheid bieden, maar je vormt samen met het team de werkomgeving. Schakelen met je team is iets wat je moet omarmen en waar je aan moet werken als je in zo’n leiderschapsfunctie terechtkomt.

Hoe zorg je ervoor dat leidinggevenden en managers uiteindelijk mensen kunnen managen?

Het managen van mensen wordt vaak onderschat. Als organisatie is het belangrijk om hierin te investeren door een duidelijke leiderschapsstijl te definiëren, zoals inclusief leiderschap. Het is essentieel om tijd en aandacht te hebben voor teamleden, maar het is ook belangrijk om te begrijpen wat ‘aandacht geven’ echt inhoudt. Het mag geen afvinklijstje worden, want dat heeft geen duurzaam effect. Het moet aansluiten bij de persoonlijke stijl van de leidinggevende en de medewerkers.

Als leidinggevende moet je niet simpelweg het spel meespelen, maar het spel samen met anderen veranderen en vormgeven. Het is verleidelijk om de makkelijkste weg te kiezen en te kopiëren wat je hebt gezien bij andere of vorige leidinggevenden, maar het is belangrijker om bescheiden te zijn en zo je eigen aanpak te ontwikkelen. Bescheidenheid is volgens mij een ondergewaardeerde eigenschap in de Nederlandse werkcultuur.

Bescheidenheid betekent erkennen dat je niet alles weet, dat je eerst luistert en begrijpt voordat je oordeelt. Dit zou in het algemeen meer gewaardeerd moeten worden, en niet alleen bij leidinggevenden. Bescheidenheid is ook het besef dat je niet alles kunt oplossen en dat je een team nodig hebt om samen te werken. Laten we bescheidenheid niet verwarren met passiviteit. Slagvaardigheid is ook nodig, waarbij je voor je team opkomt als dat nodig is.

NewBees INC. zoekt steeds naar praktische oplossingen om organisaties diverser en inclusiever te maken. Wil je graag meer weten over ons aanbod voor meer diverse en inclusieve organisaties? Neem gerust contact met ons op!

Scroll naar boven