Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden: concrete maatregelen voor een inclusievere werkvloer bij praktische beroepen

Wist je dat de overheid een regeling heeft voor bedrijven die hun werknemers langer gezond, gemotiveerd en productief willen houden? Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) biedt subsidies aan voor bijvoorbeeld het eerder laten stoppen van oudere werknemers bij fysiek zware beroepen. Deze regeling heet de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU).

MDIEU is bedoeld voor grotere bedrijven en heeft een minimum subsidiebedrag van 75.000 euro. Duurzame inzetbaarheid is essentieel omdat het ervoor zorgt dat werknemers met verschillende achtergronden en situaties duurzaam kunnen blijven werken, zonder dat hun gezondheid daaronder lijdt.

Heb je vragen over duurzame inzetbaarheid of hulp nodig bij het aanvragen van deze subsidie? Neem dan gerust contact met ons op! We delen graag praktische voorbeelden van maatregelen die onder deze regeling vallen.

Loopbaanbegeleiding bij carrièreverandering

Loopbaanbegeleiding helpt werknemers om hun carrièrepad te herzien en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Bijvoorbeeld, een medewerker in de zorgsector kan door middel van loopbaanbegeleiding de overstap maken naar een administratieve functie binnen dezelfde sector.

Werkplekleren

Dit is een krachtig middel om medewerkers nieuwe vaardigheden te laten leren op de werklvoer. Een goed voorbeeld is een productiebedrijf dat een intern opleidingsprogramma ontwikkelt waarbij medewerkers leren om nieuwe machines te bedienen en tegelijkertijd hun dagelijkse taken uitvoeren.

Leermeesters voor nieuwe generaties

Ervaren medewerkers kunnen worden ingezet als leermeesters om hun kennis over te dragen aan jongere generaties. In de bouwsector kan een ervaren timmerman bijvoorbeeld als mentor fungeren voor nieuwe medewerkers, hen begeleiden bij het leren van de fijne kneepjes van het vak. Leermeesters krijgen de mogelijkheid om aan het werk te blijven in een educatieve rol; hiervoor krijgen ze ook trainingen over hoe je mensen opleidt.

Productiever thuiswerken

Het stimuleren van productiever thuiswerken kan door middel van trainingen en het aanbieden van ergonomische werkplekken. Bijvoorbeeld, een IT-bedrijf kan webinars organiseren over time management en tools aanbieden zoals verstelbare bureaus en stoelen voor thuisgebruik.

Ziekteverzuim aanpakken

Bedrijven kunnen ziekteverzuim aanpakken door proactieve gezondheidsprogramma’s te implementeren. Een logistiek bedrijf kan bijvoorbeeld een fitnessprogramma aanbieden met wekelijkse sportlessen of tijdens de werkuren meer regelmatige pauzes inbouwen.

Financiële adviesgesprekken

Financiële stabiliteit draagt bij aan duurzame inzetbaarheid. Werknemers kunnen baat hebben bij individuele financiële adviesgesprekken om beter inzicht te krijgen in hun financiën en pensioenplanning. Bijvoorbeeld, een productiebedrijf kan een externe financieel adviseur inhuren om werknemers te helpen met budgettering en spaardoelen.

Voorbereiden op digitalisering en automatisering

Om klaar te zijn voor de toekomst kunnen bedrijven investeren in trainingen over digitalisering en automatisering. Een marketingbureau kan cursussen aanbieden over data-analyse en het gebruik van geautomatiseerde marketingtools om hun personeel klaar te stomen voor de toekomst.

Snuffelstages

Snuffelstages geven werknemers de kans om verschillende functies binnen het bedrijf uit te proberen. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een rotatieprogramma opzetten waarbij medewerkers een paar weken in verschillende afdelingen werken om zo hun interesses en vaardigheden beter te ontdekken.

Leidinggevenden trainen in gesprekken over work-life balance

Leidinggevenden kunnen getraind worden om effectieve gesprekken te voeren over work-life balance. Een softwarebedrijf kan trainingen aanbieden waarin leidinggevenden leren hoe ze medewerkers kunnen ondersteunen bij het vinden van een gezonde balans tussen werk- en privéleven.

Veilig werken in de transportbranche en bouwsector

Veiligheidstrainingen zijn heel belangrijk in sectoren als transport en bouw. Transportbedrijven kunnen regelmatig veiligheidsworkshops organiseren. Hierin leren medewerkers over de nieuwste veiligheidsprotocollen, het juiste gebruik van beschermende uitrusting en hoe ze blessures zoals chronische rugpijn kunnen voorkomen.

Aanpak gericht op het terugdringen van gezondheidsrisico’s bij nachtarbeid en onregelmatige diensten

Gezondheidsrisico’s door nachtarbeid en onregelmatige diensten kunnen worden verminderd door aanpassingen in het rooster en gezondheidsondersteuning.  Een ziekenhuis kan bijvoorbeeld rustruimtes creëren en gezond voedingsadvies geven aan medewerkers die nachtdiensten draaien. 

Hoe blijf je werken tot je pensioen bij zware arbeid?

Voor werknemers met fysiek zwaar werk kunnen aanpassingen en ergonomische tools helpen om het werk langer volhouden. Een metaalbedrijf kan bijvoorbeeld werkplekken ergonomisch inrichten. Dit vermindert de fysieke belasting en helpt medewerkers om gezond en veilig hun pensioen te bereiken.

Je leest hier alles over de voorwaarden en mogelijkheden van de MDIEU-subsidies.

Scroll naar boven