Podcast: Annemiek Dresen in gesprek met Robert Swaak

Robert Swaak, CEO van ABN AMRO kwam op bezoek bij NewBees in Amsterdam en ging in gesprek met Annemiek Dresen, oprichter van NewBees. Over leiderschap, impact maken en gelijke kansen voor nieuwkomers.

Annemiek Dresen werkte bij ABN AMRO, maar gooide in 2017 het roer om en zet zich in voor een inclusief Nederland. In 2016 richtte zij NewBees op,  een goedlopende sociale onderneming met inmiddels vijftien vestigingen in Nederland. NewBees begeleidt nieuwkomers bij lokale ondernemers en organisaties, organiseert inclusieve inburgering voor gemeenten, en adviseert en begeleidt bedrijven op het gebied van Diversiteit en Inclusie. Robert en Annemiek praten over het type leiderschap dat nodig is om de wereld te kunnen verbeteren en welke rol zij daarin voor zichzelf zien. Een leerzaam en vruchtbaar gesprek over het verantwoordelijkheidsgevoel van een directeur, de goede weg die wordt ingeslagen, maar ook over waar kansen liggen om het beter te kunnen doen.

“Inclusief werkgeverschap is bij NewBees beleid. 50% van onze werknemers zijn nieuwkomers. Het is ons doelgroep, we kunnen alleen producten ontwikkelen als we dit samen met ons doelgroep doen.”

De podcast ‘WereldverbeterBAAS’! is een co-productie van Social Enterprise NL en haar twee founding partners ABN AMRO Bank N.V. en PwC Nederland, waarin corporate CEO’s in gesprek gaan met toonaangevende sociaal ondernemers onder leiding van podcastmaker en genderexpert Nanoah Struik.

Luister naar de podcast via: SpotifyiTunes en Google Podcasts.

Luister nu naar de trailer:

Wil je ook meer doen aan diversiteit en inclusie op de werkvloer? Laat het ons weten en krijg een gratis advies gesprek van 30 minuten. Meld je hier aan.

Scroll naar boven