Met virtual reality ervaart het MT van Hago Rail Services uitsluiting op de werkvloer en reflecteert over inclusief leiderschap

Om Diversiteit, Equity en Inclusie structureel te verweven in de bedrijfscultuur moet het breed gedragen worden in alle lagen van de organisatie. En dat begint bij leiders: dat wat managers zeggen en doen, bepaalt voor 70% hoe inclusief de werkvloer wordt ervaren door werknemers (UNSW Business School). Het is dus belangrijk om leiders te trainen en te begeleiden.

Deep-dive-sessie-hrs-mt

Tijdens een Deep Dive sessie is hoger management, operationeel management en HR van Hago Rail Services met elkaar in gesprek gegaan over een veilige en leuke werkvloer voor iedereen in de organisatie. Met Virtual Reality hebben zij uitsluiting op de werkvloer zelf ervaren. Hierdoor kregen de deelnemers inzicht in hun eigen handelingsperspectief en waar verbeterpunten voor de organisatie liggen. Samen reflecteerden zij over inclusief leiderschap en stelden zij een actieagenda op met zaken die zij direct anders gaan doen op de werkvloer.

“Welke grappen zijn oké? Voor jou is het prima als we een grapje over je maken, maar voor een ander misschien niet.”

Een veilige en leuke werkvloer waar iedereen zich thuis voelt

Hago Rail Services (HRS) is een groot schoonmaakbedrijf dat met 22 schoonmaaksteams elke dag de treinen in Nederland schoonmaakt. In totaal werken er ruim 350 mensen bij HRS. Als organisatie waar mensen met veel verschillende achtergronden werken, staan Diversiteit en Inclusie bij Hago Rail Services (HRS) hoog in het vaandel. HRS gelooft in de kracht van de verschillen en dat elk talent telt. Om deze redenen voert de organisatie specifiek beleid om ervoor te zorgen dat bij HRS een veilige en leuke werkvloer is waar iedereen zich thuis voelt en kan bijdragen.

Programma op maat

De organisatie heeft NewBees INC. ingeschakeld om hier nog verder ondersteuning in te bieden. De Deep Dive sessie maakt deel uit van het Hago Champions programma dat NewBees INC. op maat voor HRS heeft ontwikkeld. De interactieve Deep-Dive sessie van NewBees INC. stelt werkgevers in staat om mensen in hun organisatie zich gehoord én erkend te laten voelen op het gebied van Diversiteit, Equity en Inclusie. Bovendien vloeit er uit de sessie een actieagenda met verbeterpunten voort die écht door de organisatie gedragen wordt. NewBees INC. geeft advies over hoe de actieagenda in bestaande werkprocessen kan worden geïmplementeerd en biedt ook e-coaching als ondersteuning in dit proces.


Inclusieve organisaties, waar werknemers zich thuis en veilig voelen, zijn productiever, creatiever en succesvoller. NewBees INC. adviseert en ondersteunt werkgevers hierbij. Meer informatie over onze praktische oplossingen vindt u hier. U kunt ook direct contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek.

Scroll naar boven