Samen werken

Samen Inclusief

De workshop voor teams: Samen Inclusief

NewBees INC. heeft voor werkgevers die willen werken aan de onderlinge verbondenheid en veiligheid binnen hun teams de workshop Samen Inclusief ontwikkeld. Belangrijke thema’s zoals Hoe gaan we met elkaar om?’ en ‘Wat kan wel en wat niet?’ bespreken we op een laagdrempelige en veilige manier. Deze workshop is niet alleen, maar met name geschikt voor praktisch geschoolde teams die vooral in de uitvoering werkzaam zijn.

Met elkaar in gesprek

Tijdens de workshop nodigen we deelnemers uit om te praten over de sfeer, verwachtingen en wensen op de werkvloer. Ook maken ze gezamenlijk concrete afspraken over hoe ze prettig en inclusief samenwerken. Na de workshop zijn deelnemers gemotiveerd en voelen zich verantwoordelijk om bij te dragen aan een prettige werksfeer en elkaar hierop aan te spreken.

Zelf-reflectie als middel
Afbeelding van WhatsApp op 2023-01-19 om 16.54.0812

Zelfreflectie als tool

Deelnemers worden door interactieve opdrachten uitgedaagd om zelfreflectie toe te passen op hun eigen gedrag en behoeften. We gebruiken hierbij laagdrempelige en inclusieve taal die aansluit bij de deelnemers.

Concrete afspraken

Deelnemers maken concrete afspraken over de gewenste omgangsvormen en de werkcultuur, zodat alle collega’s met plezier naar hun werk gaan en er een leuke en veilige sfeer op de werkvloer heerst.

Samen Inclusief NewBees Experts
Team HRS Hoofddorp

NewBees INC. Experts

Als organisatie brengt NewBees INC. elke dag zelf inclusie in de praktijk. Onze teams zijn divers, waardoor er voor deze workshop uitgebreid kennis en ervaring is opgedaan over Diversiteit & Inclusie in de praktijk.

Ook is de workshop Samen Inclusief gebaseerd op bewezen wetenschappelijk onderzoek over Diversiteit & Inclusie en gedragsverandering.

Doelen van de workshop Samen Inclusief in het kort:

Deelnemers:

  • Delen persoonlijke ervaringen en uitdagingen op het werk.
  • Gebruiken zelfreflectie om de werksfeer zelf te verbeteren.
  • Maken afspraken over hoe ze met elkaar om zullen gaan.
  • Zijn gemotiveerd om bij te dragen aan een prettige werksfeer voor iedereen en elkaar hierop aan te spreken.

Voor wie is de workshop Samen Inclusief ?

De workshop Samen Inclusief is geschikt voor elk type team, van kantoormedewerkers tot praktische werkers, en vooral voor mensen die graag praktisch en visueel leren.

Benieuwd naar een voorbeeld van wat de Samen Inclusief workshop voor jouw team en organisatie kan betekenen? Lees hier het interview met Sezgin Gungur, Teamleiderbij Vebego Cleaning Services.

'Dit is precies waarom ik zo blij ben met de workshops van NewBees INC.: praktisch, concreet, persoonlijk, direct toepasbaar en met direct zichtbaar resultaat op de werkvloer.'

Sezgin Gungur
Teamleider Vebego CS BU NS
Scroll naar boven