Van divers talent tot inclusie: hoe NewBees INC. is ontstaan vanuit een missie voor nieuwkomers in Nederland

20 juni, op Wereldvluchtelingendag, staan we stil bij het ontstaan van NewBees INC. In 2016 werd NewBees Participatie & Inburgering (P&I) opgericht om nieuwkomers te helpen hun talenten te benutten. Dit initiatief biedt begeleiding naar de Nederlandse arbeidsmarkt voor asielzoekers en heeft al meer dan 5000 mensen ondersteund. Met deze ervaring en de diversiteit binnen de organisatie ontstond NewBees INC. Dorien Marres, operationeel manager bij NewBees INC., vertelt er meer over:

NewBees ging met nieuwkomers in gesprek over hun talenten. We probeerden samen te ontdekken waar hun vaardigheden het beste tot hun recht konden komen. Dit doen we al acht jaar lang. Inmiddels hebben meer dan vijfduizend nieuwkomers via NewBees hun eerste stap naar werk in Nederland gezet. Wat NewBees uniek en succesvol maakt, is dat we werken met teams die bestaan uit collega’s met ervaringsdeskundigheid. Zij weten als geen ander wat nieuwkomers nodig hebben om hun weg te vinden in Nederland. De meesten omdat ze hier zelf als vluchteling kwamen, anderen omdat ze de lokale context heel goed kennen, omdat ze daar zelf vandaan komen. Zij kennen de lokale wegen en hebben hier een netwerk opgebouwd. 

Deze duo’s van ervaringsdeskundigen en lokaal gewortelde collega’s werken samen om nieuwkomers te begeleiden. De ene persoon kan goed uitzoeken wat nieuwkomers nodig hebben, de ander kent de lokale en regionale mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dit teamwork blijkt zeer effectief.  Uiteindelijk zijn we gegroeid naar NewBees P&I teams in inmiddels 62 gemeenten.

Terwijl we nieuwkomers richting werk begeleidden, ontdekten we dat de plekken waar ze terechtkwamen vaak ook ondersteuning nodig hadden. We zagen dat bedrijven en organisaties meer uit hun divers talent kunnen halen als ze binnen hun organisatie inclusiever samenwerken. Met onze ervaring binnen verschillende sectoren en de diversiteit in ons eigen team, waren we (en zijn we nog steeds) in een unieke positie om andere bedrijven daarin te ondersteunen en adviseren. 

NewBees is uitgegroeid tot een diverse organisatie met medewerkers met meer dan 13 nationaliteiten. Meer dan de helft van onze collega’s is niet in Nederland opgegroeid. Zij hebben ons geholpen en geleerd om een inclusieve werkomgeving te creëren. Dat werkt heel goed, wat ook blijkt uit weinig verloop en nauwelijks ziekteverzuim. Mensen ervaren het als een fijne werkomgeving, veel collega’s en ex-collega’s noemen Newbees ‘The NewBees family’. Deze hechte band en gedeelde doelen zorgen voor een sterke, gelijkwaardige, positieve (familie)cultuur.

Onze aanpak, kennis en ervaring in het opbouwen van een succesvolle diverse en inclusieve organisatie willen we graag delen met andere bedrijven. Zo ontstond NewBees INC. We geloven dat deze kennis waardevol is voor organisaties die nog stappen willen zetten op het gebied van diversiteit en inclusie. We trekken diversiteit en inclusie bij INC. wel breder dan alleen nieuwkomers. Een inclusieve werkvloer gaat over je veilig en welkom voelen zoals je bent. Dat kan gaan over culturele achtergrond of religie, maar bijvoorbeeld ook over gender en neurodiversiteit.

Op een teamdag bij NewBees P&I zie je mensen uit Jemen, Mexico, Syrië, Palestina, Eritrea en Nederland. Maar divers zijn maakt nog niet per se inclusief. Bij NewBees hebben we geleerd hoe je door inclusief samen te werken de voordelen van diversiteit kan benutten. Het vraagt een aangepaste aanpak, en als je dat goed doet, heeft het een enorme meerwaarde. En dat is precies waar NewBees INC. bij ondersteunt: hoe je in je organisatie inclusiever kan samenwerken, zodat je divers talent optimaal laat floreren. Want er is al veel divers talent in de meeste bedrijven en organisaties. De uitdaging is hoe zo samen te werken dat dit talent optimaal tot uiting komt. 

NewBees INC. heeft in 2023 meer dan 1000 deelnemers bereikt in meer dan 10 verschillende sectoren. Veel organisaties kiezen ervoor om met ons door te gaan in vervolgtrajecten, omdat ze merken dat diversiteit en inclusie op de werkvloer tijd nodig hebben. Onze oplossingen vergroten bewustwording en creëren praktische handvatten, zodat iedereen zich gewaardeerd en betrokken voelt.

Binnenkort verschijnt ons jaarverslag 2023 waarin we uitgebreid bespreken hoe we impact maken en meten met NewBees INC. oplossingen. Houd zeker onze sociale media in de gaten voor deze publicatie! Wil je ondertussen meer weten over onze praktische oplossingen voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer? Hier vind je meer informatie ons hele aanbod.

Scroll naar boven